Over

Katten zijn altijd fotogeniek. Zij doen nooit idioot als ze een lens zien (citaat: Gladys Taber).

Eigenlijk geldt dat voor ieder dier. Ze zijn, ook al worden ze gefotografeerd, altijd zich zelf. Bij het maken van fotoportretten van (huis)dieren kan ik twee van mijn passies, die voor fotografie en die voor dieren, combineren. Eigenlijk geldt dat ook voor portretfoto’s van mensen, de huisdieren portretten is een bijzondere specialisatie van mij binnen de portretfotografie. Ik vind het belangrijk dat het karakter van mens of dier in een portret zo goed mogelijk tot zijn recht komt. Bij het maken van een portretfoto geef ik door  het lichtgebruik de foto een bijzondere uitstraling. Dit komt optimaal tot zijn recht bij afdrukken op artpapier of barietpapier. Uiteraard kan u de foto’s ook gebruiken op sociale media.

Huisdieren, en zeker katten, voelen zich over het algemeen het meest op hun gemak in hun eigen territorium, de omgeving bij u thuis. Dat is de reden dat ik het liefst naar u toe kom met een locatiestudio. Vaak volstaat het om enkele meubels op zij te schuiven om zodoende voldoende ruimte te maken voor het opstellen van de apparatuur.

Enkele jaren geleden besloot ik meer te willen gaan doen met fotografie en heb toen, met succes, een opleiding tot vakfotograaf aan de Fotovakschool gevolgd. De opgedane ervaring op met name het gebied van portretfotografie heb ik in 2022 verder uitgebreid met het volgen van een masterclass Succesvol Portret gegeven door Merlijn Doomernik bij de stichting Beeldvoorziening. Naast de opdrachten hou ik zo af en toe een fotoshoot bij de dierenkliniek waar ik met mijn katten kom.