Over

Katten zijn altijd fotogeniek. Zij doen nooit idioot als ze een lens zien (citaat: Gladys Taber).

Eigenlijk geldt dat voor ieder dier. Ze zijn, ook al worden ze gefotografeerd, altijd zich zelf. Ze nemen geen gemaakte pose aan en ze gedragen zich zoals ze zijn. Dat is het grote verschil in vergelijk met het portretteren van mensen,  voor het overgrote komt het maken van een fotoportret van een dier sterk overeen met portretfotografie van mensen.  Bij het maken van fotoportretten van (huis)dieren kan ik twee van mijn passies, die voor fotografie en die voor dieren, combineren. Eigenlijk geldt dat ook voor portretfoto’s van mensen, de huisdieren portretten is een bijzondere specialisatie van mij binnen de portretfotografie. Ik vind het belangrijk dat het karakter en het natuurlijke gedrag van een dier in een foto zo goed mogelijk tot zijn recht komt. Bij het fotograferen van huisdieren geef ik door de studioopstelling en  het lichtgebruik de foto van uw huisdier een artistieke uitstraling. De hele techniek komt optimaal tot zijn recht bij afdrukken op artpapier of barietpapier en is bedoelt voor een mooi portret om aan de muur te hangen. Uiteraard kan u de foto’s ook gebruiken op sociale media. ze komen dan alleen niet optimaal tot hun recht.

Huisdieren, en zeker katten, voelen zich over het algemeen het meest op hun gemak in hun eigen territorium, de omgeving bij u thuis. Dat is de reden dat ik het liefst naar u toe kom en ter plaatse een fotostudio opbouw. Vaak volstaat het om enkele meubels op zij te schuiven om zodoende voldoende ruimte te maken voor het opstellen van studioflitsers, reflectieschermen en achtergronden.

Naast portretfotografie ga ik regelmatig natuurgebieden in om bij voorkeur wilde dieren te fotograferen. Daarbij verdiep ik mij in de dieren die ik wil fotograferen om hun natuurlijke gedrag en karakter zo goed mogelijk beeld daarvan te maken.